Biztonságos jelszó

Tisztelt Ügyfelünk

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy hackerek megszerzik ügyfeleink jelszavát, majd azzal visszaélnek a következő módokon:
– leveleket küldenek ezer-tízezerszám ügyfelünk hozzáférésével, ezzel törvénytelenséget követnek el és bajba sodorják ügyfeleinket
– weboldalt törnek fel, módosítják, törlik annak tartalmát, néha erkölcsi és más módon kifogásolható tartalommal (szexuális tartalom, illegális tevékenységek reklámozása stb)
– hozzáférnek fizikailag a weboldalhoz és törlik vagy módosítják azt a szerveren
Ilyen módosítás lehet például az is, ha további visszaélésekhez szükséges tartalmat, vírust, trójait helyeznek el a weboldalon, így az Ön weboldala az Ön látogatóit fogja fertőzni!

Laikusként nem gondolják az emberek, mennyire könnyű feltörni egy jelszót, ha azt nem megfelelő elővigyázatossággal választották ki. Megpróbálok segíteni abban, hogy megvédjék jelszavaikat:
1: SOHA ne használjanak olyan szavakat, amik nyilvánosan köthetőek Önökhöz. Pl név, cégnév, gyerek neve, születési dátuma, kutya neve, termék neve, telefonszám stb. Az ilyen jelszavakat a legkönnyebb feltörni.
2: SOHA ne használjanak semmilyen jelszót (facebook login, lvelek lekérdezése (a háttérben ez is küldözgeti a jelszót!), blog belépés stb) nyilvnos hálózaton(pl mcdonalds, pályaudvar, free wifik, céges vendégwifik stb) titkosítatlan csatornán keresztül
Szerverünkön lehetőség van mindent ssl titkosítással használni, kérem mindenki így állítsa be levelezését, ftp kliensét, ha lehet weboldalának admin felületét, illetve ahol jelszavakat kér be az oldal.
3: a jelszó legyen legalább 8 karakter, tartalmazzon nagy betűt, kis betűt, számot, speciális karaktert (ezekből egy időben LEGaLÁBB hármat)

A fenti 3 lépéssel szinte teljes biztonságban tudhatja adatait, és kérem mérlegelje milyen kárt okoz, ha törlik weboldalát, ha valaki illegális tartalmat (pl gyerekpornót) reklámoz az Ön oldalán, vagy ha a konkurens hozzáfér levelezéséhez. Ezt mind elkerülheti ha kicsit odafigyel. Ne gondolja, hogy Önnel nem történik meg, mert eddig minden ügyfelem ezt gondolta, mégis minden héten van egy ilyen esetünk.

És az is jusson eszükbe, hány helyne használnak jelszót (csak a mi szervereinken)
– emailek jelszavai
– sql jelszavak
– weboldal/webáruház admin jelszó
– webodlal/webáruház felhasználói jelszó
– cpanel jelszó
– ftp jelszó
– webdisk jelszó

Mi minden lehetőséget biztosítunk a biztonság érdekében, kérem használják!

Kérjen tőlünk segítséget és árajánlatot, örömmel részt veszünk webes eszközeinek biztonságosabbá tételében!

Üdvözlettel:
Tamaksovics Zsolt
get!HOST

Comments are closed.